كنه قناری فقط شبها در موقع تاريكي قناری را راحت ميگذارد و از بدن آن دور مي شود. برای پي بردن به وجود آن در قناری ، بايد شب هنگام يك پارچه سفيد بسيار تميز را روی قفس قناری بكشيد و صبح خيلي زود قبل از طلوع آفتاب آنرا برداريد. زيرا كنه به محض روشن شدن هوا دوباره به بدن قناری حمله مي كند و شروع به مكيدن خون قناری مي نمايد. اگر اين پارچه سفيد را به دقت نگاه كنيد ميتوانيد كنه ها را كه به اندازه يك دهم ميلي متر هستند و به رنگ قرمز مي باشند را ببينيد.
درمان: برای از بين بردن كنه ها از روی پارچه بايد آن را در محلول قوي كلراكس Chlorax فرو ببريد و يا با يك اطوی بسيار داغ روی پارچه را اطو كنيد. براي از بين بردن كنه روی بدن قناری بايد از داروی مخصوص ضد كنه يا داروی د.د.ت استفاده نمايي.
داروی ضد كنه يا ضد شپشه بايد با دقت به تمام بدن و زير بالهای قناری ماليده شود و پرنده را به يك قفس تمييز و ضد عفوني شده منتقل كرد و قفس آلوده را با آب بسيار داغ شتشو داده سپس با استفاده از داروی د.د.ت آنرا ضد عفوني كرد.
ضد عفوني كردن پرنده بايد صبح زود انجام شود تا در هنگام شب كه پرنده سر خود را بين بالها قرار ميدهد دچار مسموميتي نشود. ضد عفوني كردن قفس نيز بهتر است بعد از غروب آفتاب انجام شود تا اين حشرات موزی از مخفيگاه های خود بيرون آمده باشند.