برای اینکه یک جوجه قناری سفید تولید شود باید دو ژن سفید یکی از پدر و دیگری از مادر خود بگیرد بنابراین اگر قناری سفید را با یک قناری زرد جفت نماییم تمام جوجه ها یک ژن سفید از پدر و یا مادر سفید و یک ژن زرد از پدر و یا مادر زرد خواهند گرفت و همه جوجه ها رنگشان زرد خواهد بود برای اینکه رنگ زرد غالب است .
اگر این جوجه ها را با هم جفت نماییم جوجه های آنها هم سفید وهم زرد خواهند شد. از چهار جوجه یکی سفید یکی زرد و دو تای دیگر زردوسفید خواهند شد .
در قناری سفید ژن رنگ سفید غالب و در قناری زرد ژن رنگ زرد غالب است .
اگر یک قناری سفید غالب را بایک قناری زرد معمولی یا کمرنگ جفت نماییم جوجه ها ۵۰٪ سفید و ۵۰٪ زرد معمولی خواهند بود و اگر این جوجه ها را با هم جفت نماییم قناری سفید مورد نطر به دست خواهد آمد .
بهترین جفت برای به دست آوردن قناری سفید جفت کردن قناری زرد روشن یا به اصطلاح قناری ماستی با قناری سفید ( تمام سفید ) میباشد .
این را هم باید در نظر داشت ژن همانطوریکه رنگ را به ارث منتقل به اولاد می نماید اندازه وشکل و خواص را هم به اعقاب و اولاد منتقل مینماید.
رنگ طبیعی قناری سبز وبافته های رنگ که در تشکیل و ترکیب رنگ پرهای قناری تاثیر و دخالت دارند عبارتند از سه رنگ سیاه وقهوه ای و زرد.
رنگ زرد زمینه رنگ آمیزی پرهای قناری را تشکیل میدهد در صورتی که رنگهای سیاه و قهوه ای در ترکیب و آرایش رنگ پرهالی قناری دیده می شود .
رنگ زرد چون زمینه رنگ آمیزی پرهای قناری است بتدریج برسایر رنگها غلبه نموده و رنگ قناری راتشکیل میدهد ولی به علت فعل وانفعال یک پدیده طبیعی این وضع نیز ثابت نمانده یعنی به علت عمل موتاسیون ژنها رنگهای دیگری در قناری ها به وجود آمده است .
ژنها که تنها عامل انتقال رنگ وسایر خواص ارثی اجداد به اولاد هستند گاهی به خودی خود به طیب خاطر تغییر کلی پیدا میکنند که این تغییر حالت را در اصظلاح علمی موتاسیون گویند .
اولین موتاسیونی که در ژنهای قناری پیدا شد در سال ۱۷۰۹ بود که در میان قناری های سبز قناری دارچینی رنگ به وجود آمد .دیگری در سال ۱۹۰۰ درهلند بود که یک قناری سبز خیلی روشن تولید گردید .
سومی در سال ۱۹۰۸در لندن وزلاندنو صورت گرفت ونتیجه این موتاسیون یک قناری مایل به سفیدی بود .بالاخره در سال ۱۹۱۸ در شهر مونیخ آلمان یک قناری سفید یکدست بدنیا آمد واز سال ۱۹۴۲ به بعد با استفاده از این موقعییت تعداد زیادی قناری سفید در آلمان جوجه کشی شده و به تمام دنیا صادر گردید .
از همان تاریخ در کشور انگلستان قناریهای آلمانی برای تغییر رنگ قناری های انگلیسی مخصوصا نژاد یورکشایر مورد استفاده قرار گرفت .
وقتی که ژن موتاسیون پیدا میکند به دو طریق ظاهر میگردد یکی به فرم طبیعی ومعمولی خودش دیگری به فرم تازه . موتاسیون ژن قناری به فرم طبیعی در رنگ زرد ظاهر شده و فرم تازه آن همان رنگ سفید یا رنگهای دیگر است .