1. تقليد صدا :
ميناي گوشواره اي براي صدها سال در سرزمين هاي بومي خود به عنوان پرنده اي سخنگو از شهرتي افسانه اي برخوردار بوده است. تمامي انواع ميناي گوشواره اي قادر به تقليد صدا هستند اما برخي از انواع آن بهتر از ديگران اين كار را انجام مي دهند . ميناي گوشواره اي جاوه ( Java Hill mynah) و ميناي گوشواره اي هندي بزرگ (Greater Indian Hill mynah) از ساير پرندگان سخنگو در تقليد صدا مهارت بيشتري دارند و به همبن دليل به تعداد زيادي و بيش از ساير انواع مينا خريد و فروش مي شوند.
اين دو نوع مينا قادرند كه با همان لحن و به وضوح كلماتي را كه آدمي بر زبان مي آورد تقليد كنند. البته در بين اين دو نوع ميناي گوشواره اي جاوه صداي بلندتري از خود درمي آورد. اين نوع مينا قادر به تقليد صداهاي بسيار عميق داشته و صداي آن بسيار به صداي انسان شبيه است و صداي آن از صداي ميناي گوشواره اي هندي ، واضح تر و مفهوم تر به نظر مي رسد.
ميناي گوشواره اي كوچك (Gracula religiosa indica) نيز در كنار ميناي گوشواره اي هندي بزرگ و ميناي گوشواره اي جاوه صيد شده و مورد خريد و فروش قرار مي گرفت ، اما مانند دو گونه فوق الذكر محبوبيت ندارد، زيرا كه اين گونه هرچند كه قادر به ياد گرفتن كلمات و جملات بودند اما نمي توانستند آن را به نحو احسن تقليد نمايند. ميناي گوشواره اي كوچك صداي بلند تري دارد ، اما محدوده تن مورد نياز براي تقليد صداي انسان را همانند ميناي گوشواره اي هندي بزرگ و ميناي گوشواره اي جاوه ندارد.
ميناي گوشواره اي از طرف بسياري از افراد به عنوان بهترين پرنده سخنگو در جهان شناخته شده است و مي تواند هر نوع صداي آدمي را تقليد كرده و در تن هاي بالا و پايين نغمه سرايي نمايند. برخي از محققان معتقدند كه مينا مي تواند تا 100 كلمه تقليد نمايد.
1. خريد و فروش :
به منظور سود بيشتر پرورش دهندگان بسياري علاقه دارند تا از اين پرنده جوجه گيري نموده و جوجه هاي آن را به قيمت گزافي در بازار به فروش رسانند.
1. عرضه در باغ وحش ها و پارك ها :
در حال حاضر شهرداري بسياري از شهرهاي كشور اقدام به راه اندازي قفس پرندگان مختلف در پارك هاي شهر نموده است و در بين اين قفس ها هميشه قفسي را به مرغ مينا اختصاص مي دهند. اين كار جالب باعث جذب كودكان به ويژه كودكان دبستاني به سوي اين گونه امكان مي گردد و باعث آشنايي هرچه بيشتر آنان با پرندگان مي شود.
1. مبارزه با حشرات كشاورزي :
مرغ مينا بر حشرات و آفات كشاورزي تغذيه مي كند از اين رو در مبارزه بيولوژيك با آفات كشاورزي نقشي حساس ايفا مي كند. استفاده از اين پرنده براي از بين بردن حشرات زيانبار گياهان بسيار مفيد بوده و هيچ گونه آثار جانبي ناشي از مصرف حشره كش را به همراه ندارد. اما از سوي ديگر باعث رشد و زاد و ولد بي رويه اين پرنده مي شود كه اين امر به خودي خود مي تواند سيستم حيات وحش را مختل سازد . در اواخر قرن نوزدهم و اوايل قرن بيستم مرغ مينا به منظور كنترل حشرات موذي كه ضررهاي فراواني به مزارع كشت نيشكر ميزدند وارد كشور فيجي شدند و بعدها به مناطق شمالي و به جزيره ساموا و امواي امريكا و پلنزي فرانسه و جزاير كوك ، هاوايي ، كالدونياي جديد و جزاير سليمان ، جزاير والس و فوتونا ،تونگا و وان واتو راه شتافتند.در حال حاضر تعدادي از اين پرندگان در استراليا و نيوزلند باعث بروز مشكلات در حيات وحش آن كشورها شده و مشكلاتي را براي زندگي پستانداران نادر و كوچك اندام استراليايي و همچنين طوطي هاي آن به وجود آورده است و اين مشكل تا بدان جا جدي است كه دولت استراليا در پي برنامه ريزي جامعي براي از بين بردن اين پرنده است.